Over ons:

Onze organisatie:

Wild Whales Vancouver is het enige toerbedrijf dat vanuit het centrum van Vancouver opereert. We zijn begonnen in 2004 en gedurende onze 7 jaar in bedrijf is klantenservice erg belangrijk voor ons en we doen onze uiterste best om U een grote verscheidenheid aan orka’s te laten zien. Onze medewerkers zijn profesioneel en zeer betrokken bij het beschermen van het zeemilieu.

Trips & Tarieven:

Wij vertrekken vanuit Granville Island, gelegen in het centrum van Vancouver. Whale watching is een prachtige ervaring en u ziet de diverse wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Onze tocht zult u niet gemakkelijk vergeten.

Kom aan boord in een van onze drie boten, aangemeerd in histories Granville Island. Houd U camera klaar als we door False Creek en English Bay varen en gnieten van een prachtig uitzicht op Vancouver, de bergen en Stanley Park. Vervolgens varen we langs de Fraser River estuary en door de Strait of Georgia.

Elke tocht is uniek als we de langs de Canadese Gulf Islands varen en de US San Juan Islands verkennen en op zoek gaan naar de resident orka’s. Waarnemingen gegarandeerd.

Omdat de dieren in het wild leven en onvoorspelbaar zijn kunnen onze reizen variëren van 3 tot 7 uur. Dit komt omdat de Orka’s altijd in beweging zijn en op zoek zijn naar voedsel – we kunnen niet altijd voorspellen waar ze zijn. We willen al onze gasten een rijke ervaring geven om deze prachtige zoogdieren in levende lijfe te aanschouwen. We reizen daarom extra kilometers als de de orka’s verder weg van Vancouver verblijven.

Vertrek:

Wij vetrekken dagelijkse van het centrum van Vancouver – vanaf half april tot eind oktober. Reserveringen worden altijd aanbevolen. Onze reizen zijn afhankelijk van het weer en kunnen worden afgelast vanwege veranderende weersomstandigheden of mechanische problemen. Als uw gereserveerde reis wordt geannuleerd zijn er geen kosten voor U.

Helaas zijn onze boten niet geschikt voor rolstoelgebruikers, zwangere vrouwen of mensen met rugproblemen.

Tarieven:

Een brandstoftoeslag kan worden toegevoegd.

We offreren groepstarieven voor groepen van zes of meer personen. Bel ons voor meer informative en tarieven.

Onze garantie:

We werken met een netwerk van whale watching bedrijven om onze kansen op het vinden van orka’s te vergroten. Ons observeerpercentage in het afgelopen seizoen was 85 – 90%. Echter, deze wilde dieren zijn onvoorspelbaar en soms kunnen we ze niet vinden. Als dit het geval is op uw trip, dan nodigen wij u uit om met ons mee tegaan voor een andere reis, zonder extra kosten! Er is geen vervaldatum voor dit aanbod – dat is onze garantie!

Een trip per dag:

Wild Whales Vancouver is uniek dat onze boten een tocht per dag maken. Op deze manier hoeven we ons niet te haasten om terug te gaan voor een andere reis en kunnen wij meer tijd besteden bij de orka’s en de andere dieren.

Boten & Bemanning

Onze boten:

Wild Whales Vancouver heeft momenteel drie boten, speciaal uitgerust voor whale watching. De boten zijn uitgerust met:

 • Een aanboord toilet,
 • De nieuwste maritieme veiligheid, navigatie-en communicatie-apparatuur,
 • Een onderwater hydrofoon voor het luisteren naar de orka’s,
 • En de boten zijn gecontroleerd en gecertificeerd bij Transport Canada.

Quick Change II

De Quick Change II is een 23-passagiers, 40 ft boot met een glazen overkapping, schuiframen en comfortabele zitplaatsen. Er is een open uitkijkplatform aan de achterkant van de boot. Wij raden deze boot aan voor diegenen die met kleine kinderen komen.

Pod Pilot

Voor onze meer avontuurlijk ingestelde gasten, bieden wij de Pod Pilot, een 39 ft, 23-passagiers boot die volledig is blootgesteld aan de elementen. U draagt een speciaal pak dat u beschermt tegen weer en wind. Deze boot biedt een onbeperkte, 360 ° uitzicht over de adembenemende natuur en het landschap.

Orca Maru

Onze tweede open boot is de Orca Maru een 40 ft, 23-passagiers boot. De Orca Maru biedt een vergelijkbare ervaring als de Pod Pilot.

Bijzondere kenmerken

Aan boord hebben we de beschikking over:

 • Gratis te gebruiken verrekijkers
 • Lokale fauna gidsen
 • Zeekaarten
 • Flessen water en een gratis hapje.

Op al onze reizen hebben een getrainde marine bioloog aan boord die uitlegt geeft wat er te zien is op het water. Onze mensen zullen graag al uw vragen beantwoorden. De kleine groepsgrootte biedt vele mogelijkheden voor een-op-een gesprek met onze naturalist.

Wat mee te nemen:

Gelieve kleding mee te nemen voor alle weersomstandigheden.

Het weer op het water kan zeer snel omslaan en we raden u dan ook aan om warme kleding mee te nemen en comfortabele schoenen te dragen.

Aan boord van de open boten kan je nat worden. Wij hebben een opbergplaats voor uw camera, lunch en rugzak om uw spullen droog te houden.

We raden aan om het volgende mee te nemen:

 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Camera met volledig opgeladen batterij en veel geheugen
 • Een lichte snack of lunch, die kan gekocht worden op de Granville Island Public Market
 • Handschoenen en een warme muts voor de koelere dagen (beschikbaar voor aankoop in ons kantoor)

Hoe bij ons te komen:

Vóór het instappen, vragen we alle gasten in te checken op ons kantoor.

Wij zijn gevestigd op Granville Island, 5-10 minuten van het centrum van de meeste hotels. Er zijn vele mogelijkheden voor vervoer naar ons kantoor:

1806 Mast Tower Rd.
Vancouver, BC
V6H 4B6

Ons kantoor is op de Mast Tower Rd., aan de overkant van de Lobster Man, een zijstraat van Duranleau Street.

Bezoek Google Maps voor een routebeschrijving vanaf uw locatie te voet, per fiets of auto.

Voor informatie over de bus, bezoek de website van Translink.

Voor meer informatie over de route naar ons kantioor bel ons (604) 699-2011.

In het wild levende dieren

Het is moeilijk te geloven dat, als je in het bruisende centrum van Vancouver staat, er een grote diversiteit van in het wild levende dieren zo dichtbij de stad zijn. Vancouver ligt aan de oevers van de Fraser River en estuarium, waar de rivier in de Stille Oceaan uitmondt. De Fraser River is de grootste rivier in British Columbia en haar oorsprong is in de Rocky Mountains. Elk jaar stroomt er meer dan 20 miljoen ton sediment in de oceaan. Dit sediment zorgt voor een voedselrijke omgeving en ondersteunt de grote diversiteit van het zeeleven. Tientallen miljoenen zalmen keren jaarlijks terug naar de rivier en trekken een verscheidenheid van roofdieren, zoals onze orka’s aan.

Orka (Orcinus orca)

In de kustgebieden van British Columbia en Washington State kunnen we drie verschillende soorten orka’s waarnemen. Ze staan bekend als residents – “bewoners”, transients – “passanten” en offshores. Hoewel deze drie soorten verschillen in vele aspecten van hun biologie en ecologie, het belangrijkste verschil is hun dieet. Resident orka’s eten zalm, terwijl transient orka’s op andere zeezoogdieren jagen, zoals zeehonden en bruinvissen. Offshore orka’s komen niet vaak in de binnenwateren. We weten niet zeker wat ze eten maar hun dieet is waarschijnlijk haaien en grote vissen.

Op het merendeel van onze reizen zien we residents orka’s van de zuidelijke groep.

Deze orka’s kunnen het hele jaar worden waargenomen, maar we zien ze vaker in de lente, de zomer en de vroege herfst wanneer de zalmen terugkeren naar hun geboorteplaats.

Transient orka’s kunnen het hele jaar door worden waargenomen, maar door hun onvoorspelbaar gedrag zijn ze moeilijker te vinden dan de resident orka’s.

Harbour Zeehonden (Phoca vitulina)

Harbour zeehonden zijn de meest voorkomende zeezoogdieren in onze omgeving. We zien ze regelmatig op al onze tochten.

Stellar Sea Lion (Eumetopias jubatus)

Stellar zeeleeuwen komen we regelmatig tegen op onze reizen in april/mei en september/oktober. Tijdens de zomer, verhuizen ze naar hun broedplaatsen verder naar het noorden.

Californische zeeleeuw (Zalophus californianus)

Zoals hun naam al doet vermoeden leven Californische zeeleeuwen in Zuid-Californië. Na het broedseizoen migreren grote aantallen zeeleeuwen naar British Columbia.

Californische zeeleeuwen zien we vaak in april/mei en september/oktober.

Bruinvis (Phocena phocena)

Bruinvissen zijn schuwe dieren en zijn moeilijk te benaderen. We zien ze regelmatig gedurende het hele seizoen.

Grijze Walvis (Estrichtius Robustus)

Grijze walvissen zijn te vinden in de ondiepe kustwateren van de noordelijke Stille Oceaan. Ze maken een van de langste zoogdieren migraties in de wereld – 8000 km van de lagunes in Mexico tot de voedings gronden in de buurt van Alaska. Sommige walvissen migreren niet naar Alaska maar verblijven in de kustgebieden van British Columbia en Washington State gedurende de zomer.

Grijze walvissen zijn meestal te zien op onze tours in april, mei en juni.

Dall Bruinvis (Phocenoides Dalli)

Dall Bruinvissen zijn kleine, getande walvissen die we aangetreffen in de noodelijke Stille Oceaan. Gedurende het hele seizoen kunnen we ze waarnemen.

Bultrug (Megaptera noveangliae)

Recentelijk zien we meer Bultruggen langs de kust van British Columbia. Op onze reizen zien we ze meestal in september en oktober.